Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Πως να σταματήσετε να είστε θλιμμένοι!


συναισθήματα

Αισθήματα Θλίψης

Αισθάνεστε θλιμμένοι. Ξέρω πως είναι να είσαι συνέχεια θλιμμένος, αισθάνεσαι σαν να υπάρχει κάτι που σε κυνηγάει σε στοιχειώνει δεν σε αφήνει σε ησυχία αλλά ταυτόχρονα δεν γνωρίζεις τι ακριβώς είναι αυτό. Αλλά γιατί αισθανόμαστε λυπημένοι; Είναι αυτά τα συναισθήματα θλίψης απλά μία ψηφίδα που συνθέτει τον φαύλο κύκλο των εναλλαγών της διάθεσής μας ;

ΟΧΙ δεν είναι! Αυτά τα συναισθήματα θλίψης αποτελούν ένα μήνυμα του υποσυνείδητου μέρους του εγκεφάλου σας και προσπαθούν να σας ωθήσουν να αναλάβετε δράση.

Γιατί αισθανόμαστε θλιμμένοι ;

Τα συναισθήματα θλίψης είναι μια ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά στην ζωή μας, κάτι απλά δεν είναι σωστό. Οι βασικές αιτίες που δημιουργούν τα συναισθήματα θλίψης είναι πραγματικά αμέτρητες, αλλά μπορούν έυκολα να συνοψηθούν με μία λέξη : Άλυτα προβλήματα

Όσο περισσότερα άλυτα προβλήματα υπάρχουν στην ζωή σας, τόσο πιο πιθανό είναι να αισθάνεστε λυπημένος από καιρό σε καιρό. Δεν χρειάζεται να λύσετε τελείως αυτά τα προβλήματα, αρκεί να προσπαθήσετε να το κάνετε, να αναλάβετε δράση, να πάρετε στα χέρια τα ηνία της ζωής σας!

"Έχω τόσες υποχρεώσεις, έχω να κάνω τόσες δουλείες, έχω να τελειώσω το project για την δουλειά μου, να επισκεφθώ τους γονείς μου, να πάρω δώρο στην γυναίκα και στα παιδιά μου"

Σας θυμίζει κάτι το παραπάνω; Μήπως βρίσκεστε σε μια παρόμοια κατάσταση; Και το κυριότερο τι κάνετε για αυτό; Αν αισθάνεστε ή σκέφτεστε κάπως έτσι τότε γιατί πολύ απλά δεν ξεκινάτε από το να αντιμετωπίζετε αυτά τα προβλήματα και να αναλάβετε δράση! Η λύση είναι τόσο απλή με το να γκρινιάζετε και να σκέφτεστε συνέχεια τα προβλήματα και τις υποχρεώσεις, σας εγγυώμαι ότι κανένα από αυτά δεν θα λυθεί.

Αισθάνεστε θλιμμένοι χωρίς να ξέρετε το γιατί

Το να αισθάνεστε θλιμμένοι συνέχεια χωρίς να μπορείτε να καταλάβετε γιατί, συνήθως οφείλετε στο ότι υπάρχουν πάρα πολλά συσσωρευμένα προβλήματα στο υποσυνείδητο του μυαλό σας σε βαθμό που δεν ξέρετε ποια από αυτά είναι η πραγματική αίτια που σας κάνει να αισθάνεστε θλιμμένοι.

Μερικοί άνθρωποι προσπαθώντας να  ξεφύγουν από την επίλυση των προβλημάτων καταφεύγουν στη λήψη φαρμάκων, άλλοι στον άμετρο ύπνο, ενώ μια τρίτη κατηγορία δραπετεύει με τη μετάβαση σε μια νέα σχέση. Υπάρχουν εκατοντάδες μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να θάψουν κάτω από το χαλάκι τα βαθύτερα προβλήματα τους, αλλά το υποσυνείδητο δεν σταματά ποτέ, θα συνεχίσει να σας δημιουργεί συναισθήματα θλίψης μέχρι να αποφασίσετε να πάρετε δραστικά μέτρα και να κάνετε κάτι για αυτό.

Αν πραγματικά δεν γνωρίζετε τι  πραγματικά είναι αυτό που σας κάνει να νιώθετε λυπημένοι, ξεκινήστε φτιάχνοντας μια λίστα με όλα τα προβλήματα που έχετε, τότε αρχίσετε να τα λύνετε ένα προς ένα, μόλις το κάνετε θα δείτε ότι θα αρχίσετε να αισθάνεστε καλύτερα.

Αίσθημα θλίψης συνέχεια (για μεγάλα χρονικά διαστήματα)


Αισθήματα θλίψης όλη την ώρα είναι ένα από τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Μπορεί να αισθάνεστε λυπημένος, επειδή έχετε κατάθλιψη. Προσωπικά, θεωρώ ότι η κατάθλιψη είναι επίσης ένα μήνυμα του υποσυνείδητου σας, ένα μήνυμα που λέει ξεκάθαρα ότι αν δεν κάνετε αυτό που πρέπει το υποσυνείδητο μυαλό σας θα σας κρατήσει σε κατάθλιψη.

Σταματήστε να αισθάνεστε θλιμένοι

Είτε πρόκειται για ένα άλυτο πρόβλημα είτε για κάποιο πρόβλημα που έχετε θάψει βαθιά μέσα στο υποσυνείδητο σας, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: αισθήματα θλίψης. Ο μόνος τρόπος να τα αντιμετωπίσετε είναι να λύσετε όσα προβλήματα μπορείτε και να αποδεχθείτε αυτά που δεν μπορείτε να λύσετε. Μόνο έτσι θα καταφέρετε να διώξετε τα αισθήματα θλίψης και να είστε πάλι χαρούμενοι.

Αν βρήκατε χρήσιμο και σας βοήθησε το παρών άρθρο μοιραστείτε το στο facebook, έτσι ώστε περισσότεροι άνθρωποι να μπορέσουν να βοηθηθούν και να αλλάξουν την ζωή τους προς το καλύτερο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου